PresentacióAquesta WIKI recull els preparatius de la Trobada d’educadors blocaires que tingué lloc el dissabte 17 de maig a Callús (Bages), organitzada per un grup de docents catalans a propòsit del 10è aniversari de Lacenet.
També en recull les conclusions, valoracions, etc. que ens permetran mantenir-nos en contacte i seguir aportant idees sobre l'escola que volem.

Aprofitem per a donar les gràcies a l'acollida que ens ha ofert Callús i les organitzacions que han donat suport a la trobada i, sobretot, expressem el nostre agraïment a totes les persones que han assistit i han aportat el seu saber, les seves idees... a tots moltes gràcies!

Trobada_educadors_blocaires.gif
Trobada, 17 de maig


La trobadaLa trobada està plantejada de forma absolutament transversal perquè ens guien dos propòsits. En primer lloc, posar cara als amics que tenen blocs i conèixer-nos: "Així, tu ets XXX? Doncs llegeixo el teu bloc i m'interessa!". Per això la primera activitat és un esmorzar i la cloenda és un dinar!

En segon lloc, volem parlar d'educació i d'escola. Els nostres blocs són una eina per aprendre i conversar, però no volem fer d'aquest primer encontre una trobada tècnica on explicar com es fa aquesta o aquella cosa. El tema és l'educació, però no volem oferir un discurs d'algun expert, volem parlar i debatre entre nosaltres.

Per això hem organitzat una trobada en forma de tallers d'anàlisi i propostes educatives en els quals els organitzadors tractarem de fer possible aquest intercanvi de forma eficaç. Els grups de debat seran transversals i tothom tindrà l'oportunitat d'expressar el seu parer.

En acabar el treball dels tallers, farem una reunió general per a veure quines han sigut les aportacions de tothom i mirarem de recollir-les de forma ordenada i entenedora.

Com podeu veure, la manera de treballar també forma part del contingut. Volem que la trobada estigui en consonància amb les formes d'aprendre que volem impulsar: la iniciativa personal, l'intercanvi entre iguals, la confrontació raonada d'idees, l'escolta comprensiva dels altres, la recerca de punts de vista compartis, la transversalitat i la necessària confluència de tots els agents educatius...

Per això també hem demanat a Juan Sànchez-Enciso, autor del llibre (Con)viure en la paraula. L’aula com a espai comunitari, que ens observi i que reflexioni sobre el diàleg que mantindrem durant tot el matí, que en faci una crònica personal des de la seva mirada experta i que ens la presenti, a mode de mirall, el final del matí.


Programa i metodologia

Més informació a Programa

InscripcióSi vols assistir a la trobada és important que facis la teva inscripció. El nostre aforament i la nostra capacitat d'organització no és il·limitada, així que t'agrairem que t'apuntis ben aviat, no fos cas que al final no hi puguis venir. I, a més a més, ens ajudarà molt per a poder preparar bé les coses.
El departament d'educació s'ha interessat per la nostra proposta i ha considerat que tenia un valor formatiu, així que estem gestionant el reconeixement com a activitat de formació reconeguda, amb el seu corresponent certificat. En la jornada informarem sobre aquest aspecte.

La trobada no ha trobat cap esponsorització i tindrà un cost de 10 €, que caldrà fer efectius en el moment de la inscripció.

La trobada tindrà consideració d'activitat formativa i donarà dret a un certificat emès per l'ICE de la UAB i per iEARN-Pangea de 10 hores (participació presencial més la part que ja s'ha treballat de manera virtual).

Bloc Escola2018
Aquest bloc està escrit amb les aportacions de tothom, al voltant de l'escola que volem per a d'aquí a 10 anys. És un bloc social fet al voltant de les vostres propostes.

Escola 2018
Bloc de la trobadaEn aquest espai trobaràs tota la informació d'última hora relativa a la trobada, els preparatius, l'organització dels tallers, etc. Aquest blog està a càrrec de l'equip organitzador.

  Amb el suport de...

  external image aniversari_lace_f.gif
  external image salix_iearn.gif
  logo_ice_uab.jpgmoz-screenshot-21.jpg
  fundacio_aplicacio.gif
  LACENET

  IEARN-Pangea

  ICE de la UAB
  Fundació Aplicació - Callús